Wat is linkbuilding?

Wanneer u zich bezig gaat houden met de optimalisatie van uw website voor google zult u de term linkbuilding tegen komen. Wij vertellen u graag waarom u juist moet kiezen voor linkbuilding en waarom het zo succesvol is.

Linkbuilding

Eigenlijk betekent linkbuilding niks anders dan het verkrijgen van inkomende links, ook wel backlinks genoemd. Hoe meer mensen naar uw website linken hoe beter Google uw website gaat zien. Een backlink betekend eigenlijk een stem voor uw website, hoe meer stemmen u heeft hoe beter dit is voor uw website. Wanneer u samen met een concurrent op een pagina staat zal google uw posities ranken op wie de meeste backlinks heeft.

Is elke backlink even goed?

De kwaliteit ban de backlinks is erg belangrijk omdat namelijk niet alle websites even belangrijk zijn. Wanneer je kiest voor een website die ene hoge Pagerank score van Google heeft gekregen zal Google deze backlink zwaarder mee tellen in de zoekresultaten. Wanneer u gaat linkbuilden is het verstandig om te kijken naar de kwaliteit van de links, de kwaliteit is namelijk beter dan de kwantiteit. Aanbieders die 3000 links beloven in 1 maand, raden wij ook zeer af! Deze backlinks zijn geen kwaliteit backlinks. Het nadeel van dit soort software is dat uw website bijvoorbeeld bij seks websites komt te staan wat u natuurlijk niet wilt hebben.

Ankertekst

Een ankertekst is de tekst die u gebruikt voor het linkbuilden, dit wordt ook wel de tekst van de links genoemd. Google kijkt goed naar hoe u deze ankertekst noemt. Google neemt dit zwaar op vanwege het verteld waar uw website over gaat. Het is verstandig wanneer u een link plaatst op een website is het verstandig om goed na te denken over welke anker tekst u gaat gebruiken. Wanneer u een hypotheek website hebt, kunt u bijvoorbeeld het beste linken met de ankertekst Hypotheek.

Moet ik ook teruglinken?

Vaak zullen websites vragen waar u een link hebt aangevraagd om hun website op uw website neer te zetten. Het is verstandig om zo min mogelijk links op uw eigen pagina op te nemen en zoveel mogelijk inkomende links te verkrijgen. Wat u wel kunt doen is vanaf een andere website naar hun website terug linken.

Wilt u meer weten?

Linkbuilding kost vaak veel tijd, zeker wanneer u de juiste backlinks wilt zoeken die bij uw website passen. Webniq kunt u hierbij helpen. Webniq verzorgt al enkele jaren de linkbuilding activiteiten voor verschillende bedrijven en particulieren. U kunt bij Webniq een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wat is linkbuilding?