10 Redenen waarom bezoekers je website verlaten

Een website is het visitekaartje van de organisatie. Je dient er daarom voor te zorgen dat je website er goed en georganiseerd uitziet. In dit bericht geven we 10 redenen waarom bezoekers je website verlaten.

1. Geen mobiele website

Een mobiele website is in 2015 een pre. Vrijwel iedereen maakt gebruik van zoekmachines op smartphones. Als je website dus niet mobiel is, zal je bezoeker snel afhaken. De voorkeur gaat uit naar responsive webdesign, dit werkt op zowel PC, tablet als smartphones.

2. Ingewikkelde navigatiestructuur

Als bezoekers op je website moeite hebben met het vinden van bepaalde pagina’s, kunnen zij al snel afhaken. Men denkt al snel: ‘laat maar, ik zoek wel op een andere website’. Je kunt gebruik maken van breadcrumbs, zodat je bezoeker in de gaten heeft op welke pagina hij/zij zich begeeft.

3. Trage website

Een trage website is een van de grootste irritaties voor bezoekers. Als afbeeldingen, berichten of pagina’s niet vlot genoeg laden, haken bezoekers al snel af. Investeren in een goede hosting is daarom verstandig. Bovendien kun je afbeeldingen comprimeren om het zo klein mogelijk te maken (qua grootte).

4. Automatisch afspelen van video’s

Geluiden of video’s die automatisch gaan afspelen zijn erg irritant. De kans is groot dat bezoekers al gauw op ‘back’ klikken en de website verlaten.

5. Moeilijk leesbare content

Te veel tekst of een onlogische inhoud kan ervoor zorgen dat bezoekers hun aandacht verliezen op de website. Men is snel geneigd om de website te verlaten, om vervolgens een overzichtelijkere website op te zoeken.

6. Geen relevante content

Of je nu een bedrijfswebsite hebt, een affiliate website, een informatieve website of een ander soort website: revelante content is ontzettend belangrijk. Als je niet in staat bent om relevante content aan je bezoekers te leveren, zijn ze al snel geneigd om je website te verlaten.

7. Verkeerd design

Sommige designs zijn simpelweg zo erg verouderd, dat het niet meer goed functioneert of dat het er gewoon verouderd uit ziet. Je website dient een frisse uitstraling te hebben die bij deze tijd past. Bezoekers willen graag een actuele website en geen verouderde.

8. Te veel afleidingen

Een website kan vol zitten met afleidingen. Met afleidingen bedoelen we pop-ups, te veel banners/advertenties en te veel onnodige knoppen. Beperk je tot maximaal twee advertenties per pagina om het overzichtelijk te houden.

9. Geen unieke website

Er zijn veel thema’s op het internet te vinden. Veel van deze websites zien er gestandaardiseerd uit. Je doet er goed aan als je een zorgvuldige keuze maakt in een thema, of een helemaal nieuw thema ontwikkeld of laat ontwikkelen. Een website moet opvallen!

10. Verkeerde beloftes die niet worden waar gemaakt

Als je gevonden wordt op Google op bepaalde zoekwoorden, moet de inhoud van die pagina wel overeenkomen met de zoekwoorden die de bezoeker heeft ingetypt. Mocht dit niet het geval zijn, is de bezoeker al gauw weer vertrokken.

10 Redenen waarom bezoekers je website verlaten
1 (20%) 1 vote