Betere Mobile SEO in 5 tips

Het gebruik van internet op smartphones en tablets is de laatste jaren zo sterk toegenomen dat Google nu als eis stelt dat je website mobiel-vriendelijk moet zijn. Zo niet, dan gaat Google je website minder hoog waarderen, waardoor je website minder goed gevonden kan worden.

Hieronder zetten we 5 Mobile SEO tips op een rij. Pas deze toe en je zal merken dat je meer mobiele bezoekers gaat aantrekken naar je website.

Mobile SEO Tip 1) Website responsive maken

Een website die responsive is kan op alle schermen en platformen even goed gelezen worden.
De vorm van de website past zich dan automatisch aan de afmeting van het scherm waarop mensen hem bekijken. Dus of je nu via Android, Apple of Windows op uw smartphone, tablet of 50 inch TV scherm surft, een website die responsive is kan op al deze schermen even goed gelezen en bekeken worden.

Mobile SEO Tip 2) Website snel laden voor de Google robot

De Google robot bezoekt je website heel regelmatig. Hij leest dan de structuur van je website, en naast alle wijzigingen slaat hij ook de laadtijd van de website op. Het is belangrijk dat de laadtijd van je website zo laag mogelijk is.

Mobile SEO Tip 3) Website snel laden voor bezoekers

Het verschil tussen de internetsnelheid van onderweg via de mobiel of thuis surfen is soms enorm, afhankelijk van het mobiele netwerk waarop je surft. Hierdoor is het van essentieel belang dat je website snel laadt. Zeker op een mobiel zit niemand te wachten op een website die traag laadt.

Mobile SEO Tip 4) Doe de smartphone simulator test

Het liefst wil je dat jouw website op alle smartphones evengoed gelezen kan worden. Door je website responsive te bouwen kom je aardig tegemoet aan die wens. Wil je echter voor specifieke merken of types smartphone weten hoe je website daarop bekeken kan worden, doe dan een simulatie test op de Mobile Phone Emulator. Op die manier kan je jouw website op verschillende resoluties bekijken. En zo kan je het design van je website eventueel nog aanpassen.

Mobile SEO Tip 5) Gebruik Google Webmaster Tools voor controle op crawlfouten

Om echt goed vindbaar te zijn in Google is het van belang dat je website goed geïndexeerd kan worden. Wil jij al je webpagina’s terugvinden in de zoekresultaten? Dan moeten alle pagina’s ook goed door de Google robot kunnen opgenomen worden. Dit kan geboycot worden door crawlfouten. Deze crawlfouten moeten ten alle tijden voorkomen worden.

Betere Mobile SEO in 5 tips