De kracht van waardevolle links

Een flinkgaande discussie is altijd welke links zijn goed voor je linkbuilding en welke kun je beter overslaan? Of te wel niet plaatsen. Dit is een kwestie die vele webmasters zich afvragen aangezien Google al een tijd de pagerank niet meer update. Nu zijn er diverse tools waarmee gemeten kan worden, echter is dit vaak maar een wilde gok of dit echt er voor zorgt dat die metrics werken. Veel mensen kijken tegenwoordig naar een DA en een PA. Dit zijn de metrics van MOZ. Maar hoe betrouwbaar is deze tool? Tevens hebben we de tool Majestic welke weer werkt op een TF en een CF.

Waarom geen DA/PA vertrouwen?

De DA en PA worden omhoog geduwd door het aantal links dat er binnen komt. Dit houd in wanneer je dus 1000 spamlinks naar je website plaatst je een hoge DA en PA krijgt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hierbij komt gelijk het punt om de DA en PA te onderzoeken van de links waarmee je een linkruil wilt doen. Zijn deze wel zo goed? Is de hoge DA of PA niet gekomen door spamlinks? Het is vaak goed om dit van te voren goed te bekijken voordat je een linkruil aangaat.

Waarom wel Majestic?

Majestic werkt met een trust en een cition flow. Deze termen worden vaak afgekort als TF en CF. Majestic kijkt niet naar het aantal backlinks maar kijkt vooral naar de waarde van de backlinks waardoor de hogere CF en TF gebasseerd zijn op goede kwaliteit links. Doordat dit op de juiste manier word beoordeeld weet je zeker dat de link die je plaatst naar je website goed is voor de zoek resultaten.

Hulp nodig?

Wil je meer informatie of eens sparren om te kijken welke links goed zijn? Neem dan contact op via Contact. Wij staan uw graag te woord.

De kracht van waardevolle links
5 (100%) 3 votes